ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Αντίπαρος είναι ένα όμορφο, μικρό, παραδοσιακό νησί δυτικά της κοσμοπολίτικης Πάρου, της οποίας αποτελούσε μέρος πριν πολλές χιλιετίες. Εχει περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους και έκταση 35 τ.χλμ. Σε ακτίνα 25 μιλίων, βρίσκονται περισσότερα από 25 νησιά και έτσι η Αντίπαρος αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για θαλάσσιες εκδρομές. Αμμώδεις παραλίες εναλλάσσονται με βραχώδεις κόλπους που προσφέρουν ηρεμία. Οι κάτοικοι του νησιού είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και οι επισκέπτες απολαμβάνουν την περιποίηση που τους παρέχεται. Η Αντίπαρος είναι ιδανική επιλογή για όσους αποζητούν διακοπές που να συνδυάζουν ηρεμία και διασκέδαση.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το νησί έχει δύο αξιοθέατα: ένα παλαιό κάστρο του 14ου-15ου αιώνα και ένα πανέμορφο σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, μεγάλης ιστορικής αξίας.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΑΓΟΡΕΣ

Παρά το μικρό μέγεθός της, η Αντίπαρος έχει πλήρη τουριστική υποδομή. Υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ωραία καταστήματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ, μπαράκια και night-clubs. Η νυχτερινή ζωή μπορεί να είναι έντονη για όσους το επιθυμούν και συχνά τελειώνει το επόμενο πρωί.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Μέσω Πάρου, στην οποία φτάνουν και αεροπλάνα και ferry-boats από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου. Από την Πάρο: είτε από την Παροικιά - το κεντρικό λιμάνι της - με καραβάκια που διανύουν την απόσταση σε 30 λεπτά, είτε από το λιμάνι της Πούντας - το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών από την Παροικιά και από το αεροδρόμιο - με ferry-boats που διανύουν την απόσταση σε 5 λεπτά.
 
Developed by Steficon S.A. | Copyright 2007